תוכן עניינים
רהיטים בהתאמה והזמנה אישית
אנחנו נמצאים היום בתקופה בה הישראלים כבר לא רוצים רק לגור תחת איזה שהיא קורת גג, הם רוצים גם לחיות טוב. הם לא רוצים רק דירה או בית, הם רוצים אותם יפים ומעוצבים.
אם בעבר רק עשירים ובעלי בתים פרטיים בשכונות יוקרתיות היו שוכרים את שירותיו של אדריכל או מעצב פנים, הרי מזה שני עשורים יש מגמה שרק גדלה ומתרחבת כל הזמן. אנשים מן השורה רוצים לעצב את הבית או הדירה שלהם, גם אם מדובר בדירת שלושה חדרים שפעם מלבד למרוח על הקירות צבע ולהזמין מטבח, לא הייתה זוכה לשום עיצוב מיוחד.
מה שקורה היום בעולם עיצוב הבתים הוא הדדי. מצד אחד יש את יצרני הריהוט ויבואנים של פריטים לבית, ומצד שני יש את בעלי הבתים שדורשים את זה, כי הם רוצים לעצב את הבית שלהם.
הישראלים של היום נוסעים בעולם, הולכים לתערוכות עיצוב, רואים תוכניות עיצוב בטלויזיה, מושפעים מטרנדים ומגמות עיצוב ואופנה, ורוצים את הכי טוב לפי טעמם. הם לא מתפשרים והם משקיעים. הם קונים דירה, מזמינים מעצב פנים שיעצב להם אותה ולפעמים מזמינים רהיטים בהתאמה אישית מביתילי שנחשבת לאחת החברות המובילות היום בתחום הריהוט המודרני.
כולם רוצים בית מודרני
אם בעבר שלט בבתים הסגנון הקלאסי, הרי היום יש פריחה לסגנון המודרני. אנשים מוציאים מהבתים את הריהוט החום הכבד, ופותחים את הלב והבית לריהוט צבעוני, קל ומודולרי כמו קצב החיים היום בעצמם.
ביתילי היא אלופת הארץ בריהוט מודרני. זה מתחיל מחומרי הגלם וכלה בקווי העיצוב. המלאי שלה מזכיר מאוד את העיצובים של שנות ה-50-70 מה שקרוי תקופת הווינטג’, ויש סיבות לכך שהיא הפכה למקור לחיקוי.
ביתילי משתדלת לתת את המענה הכי דומה למה שהתרחש אז, בימים שלא היה ייצור ויבוא מסין, וכל פריט ריהוט נעשה או בעבודת יד של נגר אומן או בייצור של פריטים בודדים. מה שמאפיין את תקופת הווינטג’ וזה לא רק נוגע לפריטי הריהוט אלא לתאורה, דקורציה ובכלל, הוא שהייתה תשומת לב לפרטים הקטנים וגם הלך הרוח היה מאוד פונקציונאלי.
אם תיקחו לדוגמה שולחן קלאסי כבד עם פיסול של אריות ברגליים, זה בהחלט יכול להיות מרשים אבל איל תתחילו לתחזק ולנקות מאבק את הפרצופים האלה כל יום.
הוינטאג’ הלך הפוך- קודם נייצר דברים פונקציונאליים קלילים ולא מכבידים, בדרך כלל מעץ מלא בדרך כלל בקווים ישרים ופשוטים. רהיטים לא פומפוזיים, לא מתלבטים ולא מפריעים לעין. זה מה שמאפיין גם את הקולקציה של ביתילי. רהיטים שנוח להסתכל עליהם, לשבת עליו ולהניח אותם בכל מקום בבית. הם הרמוניים, יוצרים אווירה שלווה, נעימים ומשתלבים בכל חלל.
מזנון בהזמנה אישית
המזנונים של שנות החמישים חזרו אבל בצורה קצת אחרת. בקולקציה של ביתילי יש רהיטים בהזמנה אישית וגם של מזנונים. לעומת המזנונים שהיו פעם, שמילאו קיר שלם ועליהם היו מניחים אביזרים וחפצים לקישוט ואיך לא – כוכבת כל מזנון וואזה מקריסטל, הרי היום ייעודם של המזנונים הוא גם למלא תפקיד בחלל עצמו אבל גם לשמש כבסיס לטלויזיה שנמצאת היום בכל בית.
במזנונים אגב של הימים ההם, לא היה מקום לטלויזיה, אבל כן היה מקום לבקבוקי אלכוהול. בכל אחד מהם היית מושך בידית של דלת וזו הייתה נפתחת למעין מגש. בתוך התא הזה הייתה מראה ושם בכל בית היו מניחים את בקבוקי האלכוהול ובזמן הנכון שולפים אותם מתוך המזנון ההדור. למזנונים של היום יש מגירות ודלתות, אבל הם מאוד קטנים בגודל.
אפשר להניח עליהם טלויזיה או לנצל אותם למטרות עיצוב, אבל באף אחד מהם אין תא לאלכוהול. ביתילי לקחה את מה שהיה נכון אז ונתנה לו פירוש היום. את הקווים, החומרים, הדוגמאות הפשוטות והפונקציונאליות והתאימה אותן לצרכים של כל חדר אורחים היום.
הכורסאות חוזרות ובגדול
אפשר להזמין כורסא ממגוון הכורסאות המעוצבות של ביתילי או לעשות רהיטים בהזמנה אישית של כורסאות בכמות שרוצים. לצד הסלון המסורתי שקיים היום כמעט בכל בית בישראל, מציבים היום כורסא שלא שייכת למערכת הסלון. אפשר לומר כי די יוצאים מהמערכת הקבועה של ספות שלוש ושתיים, רוב האנשים היום רוכשים ספה אחת ארוכה של שלוש או יותר, ולצד ממקמים כורסא מחומרים, ריפוד וסגנון אחר לגמרי.
כורסא כזו יכולה למצוא גם מקום בחדר הסבה, חדר שינה ועוד. הצבעים השולטים היום בספות וגם בכורסאות המרופדות הם ורוד, חום, אפור, תכלת, ירקרק, גווני אדמה ועוד. הצבעים כולם פסטליים ורכים וזה מה שמאזן את העיצוב בכל בית.
שולחנות סלון בהזמנה אישית
דבר נוסף שחוזר משנות השישים הם שולחנות הסלון. חלקם רטרו משובח של דגמי וינטאג’, שולחנות קטנים אובאליים כמו שהיה מקובל אז, ולצדם שולחנות גדולים ומאסיביים המחזירים את כל המשפחה להתכנס יחד בפינת האוכל. לשולחנות יש ארומה ועיצוב של שולחנות אבירים ארוכים מעץ לא מעובד.
חלקם נראים כמו ספסלים עצומים. לצדם יש מגוון עצום של שולחנות קטנים שאפשר לשים ליד כל אורח כדי שהוא לא יצטרך לשלוח את הידיים שלו רחוק כדי להגיע לקפה. השולחנות הקטנים האלה היו הברקה של שנות השישים והם חוזרים בצורות ודגמים שונים. יש מרועים, אובאליים, עגולים, מלבניים ועוד.
כולם מזכירים את השרפרפים מעשה ידי נגרים שהיו בכל בית. מכיוון שרוב הבתים נבנו כמו קוביות, אנשים רכשו רהיטים קטנים. שולחנות קפה קטנים ושרפרפים להושיב עליהם אורחים היו כעניין שבשגרה. השולחנות הקטנים של ביתילי עשויים עם פלטת שלייפלק, עץ בטון ועוד. כולם מעוצבים בדגמים ישרים או מעוגלים ואפשר גם ללכת על רהיטים בהזמנה אישית.
מחפשים חנות רהיטים בנתניה? הגעתם למקום הנכון.